I killed the head unit - Lincoln MKC Forum
 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 12 Old 07-29-2018, 06:34 PM Thread Starter
DRM
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cincinnati/St. Augustine
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
(Thread Starter)
I killed the head unit

bought a 2016 last week the head unit have ver 1.0 on it. I registered with Lincoln, bought a brand new flash drive, down loaded 3.0 and installed it. After the install I did not notice anything different. Brought the flash drive back to the computer to register the update. Went back to the car and the screen is black, nothing works, audio, hvac, nav ... nothing. So I guess I'm off to the dealer tomorrow.
DRM is offline  
post #2 of 12 Old 07-29-2018, 09:55 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Southern Ontario
Posts: 142
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
DRM:

I had the update done by the dealer but I thought you had to drive or at least run the vehicle for at least 20 minutes before the update finished initializing.

2017 Lincoln MKC Reserve 2.0T AWD
Palladium White Gold with Cappuccino Interior
Tech Package, THX and Towing Package
Built 2017-03-22
MKC4ME is offline  
post #3 of 12 Old 07-30-2018, 09:49 AM Thread Starter
DRM
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cincinnati/St. Augustine
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
(Thread Starter)
It was a 1/2 hour drive to the dealer this morning. The unit did not start working in that time frame. I was the first at the door but did not have an appointment. Their shuttle took me to work, we'll see what they come back with when they call.
DRM is offline  
 
post #4 of 12 Old 07-30-2018, 04:09 PM
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
hope it works out for you.

2015 MSM is offline  
post #5 of 12 Old 07-30-2018, 05:54 PM Thread Starter
DRM
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cincinnati/St. Augustine
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by 2015 MSM View Post
hope it works out for you.
Covered under Warr, parts on order, sounds as if it's a significant part of the display screen. I should be able to take it back to them on Weds. They do not believe that it had anything to do with the upgrade. I would be surprised if it wasn't, either way if it was a bad part glad I got taken care of under warr.
2015 MSM likes this.
DRM is offline  
post #6 of 12 Old 07-31-2018, 09:11 AM Thread Starter
DRM
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cincinnati/St. Augustine
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by 2015 MSM View Post
hope it works out for you.
What needs to be replaced is the APIM.

The SYNC computer, which Ford calls the Accessory Protocol Interface Module (APIM), is housed separately from the head unit, called the Audio Control Module (ACM), and interfaces with all vehicle audio sources as well as the high-speed and medium-speed vehicle CAN-buses.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Sync
DRM is offline  
post #7 of 12 Old 07-31-2018, 07:33 PM
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Quote:
Originally Posted by DRM View Post
What needs to be replaced is the APIM.

The SYNC computer, which Ford calls the Accessory Protocol Interface Module (APIM), is housed separately from the head unit, called the Audio Control Module (ACM), and interfaces with all vehicle audio sources as well as the high-speed and medium-speed vehicle CAN-buses.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Sync

It definitely appears to be pretty important..just glad it's going to be fixed, no one likes problems...let us know what happens!

2015 MSM is offline  
post #8 of 12 Old 08-04-2018, 10:00 AM Thread Starter
DRM
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Cincinnati/St. Augustine
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
(Thread Starter)
I have the MKC back, 3.0 has been installed and the new parts. I have more features than I had before but still do not have Android Auto. They tell me on the 16 MKC I need a new USB module/hub and a re-flash to make that work. Parts are ordered and it will be about $300. I'll take it back in next week.
2015 MSM likes this.
DRM is offline  
post #9 of 12 Old 08-04-2018, 10:59 PM
Senior Member
 
Buckeye's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Ohio
Posts: 136
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Garage
I thought all Sync 3 can do Android Auto after a certain update. (not sure which version)

2017 Burgundy MKC AWD Reserve 2.3L 20" rims, Tech Package, Climate Package,
Buckeye is online now  
post #10 of 12 Old 08-05-2018, 08:44 AM
Senior Member
 
Buckeye's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Ohio
Posts: 136
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Garage
Can you post a photo of your usb port(s)?

2017 Burgundy MKC AWD Reserve 2.3L 20" rims, Tech Package, Climate Package,
Buckeye is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome