Electrical/Charging Issue - Lincoln MKC Forum
 3Likes
  • 1 Post By Dogs2
  • 1 Post By Dogs2
  • 1 Post By Dogs2
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 01-07-2015, 10:54 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
Thumbs down Electrical/Charging Issue

Bought MKC in November and have a little over 4,000 miles on it (most miles from Indiana to Florida on vacation). Wife left work this evening with temps around 5 degrees Fahrenheit. Not far from work low tire light warning on, battery light on and no power steering. She could hardly drive it without the power steering. Got car pulled into gas station. When I arrived I started the car and could hear a whining noise from engine compartment. Opened hood and whining noise coming from alternator. Called Lincoln 800# and they dispatched a wrecker to haul it to the dealership. I am very disappointed in having a problem this early on with our car.
JefffromNH likes this.
Dogs2 is offline  
post #2 of 7 Old 01-08-2015, 04:18 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
Dealer called late this morning to advise that the alternator has failed and will need to be replaced. Part is on order and car should be ready early next week.
JefffromNH likes this.
Dogs2 is offline  
post #3 of 7 Old 01-16-2015, 11:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
Picked up the MKC today from dealer after having alternator replaced. On drive home, check engine light came on, unusually loud noise from engine when attempting to accelerate on interstate and loss of engine power. Drove to the closest dealer to my location. Technician used scan tool and it showed under boost code for turbo charger. Car left at dealer for weekend. I am getting really frustrated with this car. 4350.6 miles now.
JefffromNH likes this.
Dogs2 is offline  
 
post #4 of 7 Old 01-20-2015, 01:48 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
Picked up Lincoln MKC after having it repaired at the second dealer for the turbo boost issue. Apparently when the first technician at the first dealer who had installed the alternator, had unhooked one of the turbo charger hoses then failed to reinstall the hose or didn't reinstall it correctly. Technician at the second dealer repaired the turbo hose issue Dealer #2 billed the dealer that had installed the alternator for the repair as it was not a warranty claim. A technician at the first dealer had also performed the first service on the vehicle at my request, but also failed to adequately install and secure the plastic cover on top of the engine as well. This is exactly why I normally do all routine maintenance myself. It is hard to trust anyone these days to do a job correctly. When I got the vehicle back today I ran it thru a touchless car wash. When I got home I wiped down the rocker panel as the car wash hadn't adequately cleaned the bottom side of the car. When doing so I noticed that both of the splash guards in front of the rear wheels were slightly bent, which caused the fasteners that hold the rear most part of the rocker panel trim cover to bend and come loose from the frame. I removed both splash guards and fasteners. I will replace the fasteners and splash guards with new components, but I will probably trim down the splash guards so they don't hang so low from the body. I can assume that possibly the tire guide rails at the car wash bend the splash guards or that the car was not lifted correctly at one of the two dealers. I hope our ownership experience improves.
Dogs2 is offline  
post #5 of 7 Old 01-20-2015, 01:53 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Sheesh...I feel your pain. Just bought a new MKC, hopefully don't encounter your issues. Thanks for sharing.
zerohertz is offline  
post #6 of 7 Old 01-20-2015, 04:12 PM
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Central NYS
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Man-O-man, I'm relaxing my trigger finger!


For those that do their own maintenance, have you been able to access the oil filter?


And the PCM -can't find it under the hood, looks to be hanging in front of the driver's side front wheel well!


How much labor time did they charge to change the alternator?


And with no tie bar between the DUAL windshield wiper motors, how do they keep in sink when one side gets frozen to the glass?
pdqford is offline  
post #7 of 7 Old 01-21-2015, 12:05 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
No time listed on the receipt that I received. It just indicates "warranty" "0.00" for total labor & parts. Dealer 2 charged Dealer 1 $147.92 for reattaching the turbo tube. I would like to do my own oil changes at home, but am concerned about potential warranty claims in the future.
Dogs2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome