2017 MKC Problem Already - Lincoln MKC Forum
 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 12 Old 07-01-2016, 11:06 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
2017 MKC Problem Already

Less than a month old already getting service. None of the controls below touch screen are illuminated or working. Can not control radio power on/off, volume, no air, no heat-also can't be controlled thru the touch screen using the "climate" tab. Don't think passenger airbag is working since nothing is illuminated indicating its on or off. Nothing. Nada.

All was working fine (for 3 weeks) then I went to start car and saw what you see in picture I attached. Went straight to dealer and while standing outside car while it was running, a very strong smell of something burning...smelled exactly like paper burning. Saw no smoke and it did dissipate. Left it there overnight as it was after service hours. Of course the following day (today) service "couldn't duplicate the problem". They informed me they did a "hard reset" on my modem..found "no errors" soooo fixed right? Wrong! I go pick it up, start the engine and there's the issue-again.

Long story not so short, the car is still there. Srvc said they've never seen it before AND there is no errors being reported when they do whatever it is they do to try to figure these things out. This doesn't sound so good.

Hopefully I will have answers TUESDAY when everyone returns from the long weekend.

Well, I was enjoying the MKC until yesterday. I'll update when I know more.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image_1467427419350.jpg
Views:	538
Size:	79.0 KB
ID:	4402  
Honeyjack is offline  
post #2 of 12 Old 07-02-2016, 08:29 AM
Senior Member
 
5.0 Candy REDCS's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 171 Post(s)
This happened to me early on, like within a 2 week period.....took it to the dealer,they disconnected the battery waited 10 seconds, reattached it and everything was fine to this day....some kinda glitch,disconnect the battery and reattach and see what happens.... best of luck!

2016 MKC, Reserve. White Platinum Met Tri-coat.
Leather ebony interior.
Climate package
Technology package
2.3L GTDI ecoboost.
6-speed select SHIFT auto trans.
20" premium painted Alum wheels.
Equipment Group 300A.
Silver rust protection.
Xzilon exterior paint protection.
Weather Tech front and rear liners ....the rest is ALL Lincoln.
5.0 Candy REDCS is offline  
post #3 of 12 Old 07-02-2016, 10:33 AM
Senior Member
 
countryguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Astorville, ON Canada
Posts: 627
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 163 Post(s)
Sounds like even with the 2017 models, Lincoln has not fixed the electrical/computer problems that exist with this model....kind of scary to know that 2 model years later and still these problems exist.

2015 MKC
2.3L AWD
White Platinum Met Tri-Coat/White Sand Prem Lthr
Equip. Group 102A Reserve
Climate package
Technology package
20" aluminum wheels
Build 12/2014
Lease end 06/23/19 - car returned to Lincoln
countryguy is offline  
 
post #4 of 12 Old 07-03-2016, 08:56 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks..I will mention to srvc if problem still isn't fixed come Tuesday.
Honeyjack is offline  
post #5 of 12 Old 07-03-2016, 09:05 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by countryguy View Post
Sounds like even with the 2017 models, Lincoln has not fixed the electrical/computer problems that exist with this model....kind of scary to know that 2 model years later and still these problems exist.
Yes, this is scary. Not only is it an inconvenience, but I'm thinking a safety issue as well. I don't think the passenger airbag will work (god for bid) since that is not illuminated either.

I leased this vehicle in the beginning of June. Beginning to wonder if I can get out of it or trade for another that isn't broken

We'll see what Tuesday brings.
Honeyjack is offline  
post #6 of 12 Old 07-03-2016, 11:43 AM
Senior Member
 
countryguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Astorville, ON Canada
Posts: 627
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 163 Post(s)
I hope that you will get some positive results when you bring it in.

2015 MKC
2.3L AWD
White Platinum Met Tri-Coat/White Sand Prem Lthr
Equip. Group 102A Reserve
Climate package
Technology package
20" aluminum wheels
Build 12/2014
Lease end 06/23/19 - car returned to Lincoln
countryguy is offline  
post #7 of 12 Old 07-18-2016, 06:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
For anyone interested, service replaced a "Pin connector" located in the passenger front foot area. Haven't had the problem since.
Honeyjack is offline  
post #8 of 12 Old 07-18-2016, 07:06 PM
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Honeyjack View Post
For anyone interested, service replaced a "Pin connector" located in the passenger front foot area. Haven't had the problem since.
Glad to hear that the issue has been corrected (knock on wood), Thanks for updating us!

2015 MSM is offline  
post #9 of 12 Old 07-19-2016, 06:51 PM
Senior Member
 
countryguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Astorville, ON Canada
Posts: 627
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 163 Post(s)
Yes...glad to hear that it was a minor issue to resolve.

2015 MKC
2.3L AWD
White Platinum Met Tri-Coat/White Sand Prem Lthr
Equip. Group 102A Reserve
Climate package
Technology package
20" aluminum wheels
Build 12/2014
Lease end 06/23/19 - car returned to Lincoln
countryguy is offline  
post #10 of 12 Old 07-19-2016, 08:51 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by countryguy View Post
Yes...glad to hear that it was a minor issue to resolve.
In the shop for exactly 1 week
Honeyjack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome