Lincoln MKC Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #1
I picked up a new 2017 Reserve about a week ago and I am having intermittent audio issue.

Three times out of the fifty times that I got in the car and started it with start button, or previously by remote, the audio won't come on. In the control bar the music symbol stays gray and no audio. Pushing the power button for radio does nothing. The touchscreen has a screenshot that has the upper right quadrant stating "Audio off". Pushing that nothing happens.
Is this operator error or do I have an issue?

Other than that, no issues. Liking the vehicle a lot. Pros- quiet, comfortable, well appointed, easy sync3. Cons- beside audio, short wheelbase gives slightly choppy ride on crappy roads but great on new pavement.

Thanks in advance for any help.
 

·
Registered
Joined
·
647 Posts
If pushing the power button for the audio system does not turn it on then I would say that there is definitely an issue and you should contact your dealer.
 

·
Registered
Joined
·
881 Posts
If pushing the power button for the audio system does not turn it on then I would say that there is definitely an issue and you should contact your dealer.
Agreed!
 

·
Registered
Joined
·
167 Posts
My 2015 MKC audio has just started to act up today. The volume goes from normal to very low volume, and vice versa. I shut down the engine a few times, and it is still doing the same thing. Is it still covered under warranty if my car is just over 50k?

Because I have never had something like that happening in any audio system in less than 3 years of ownership in any car. Even a cheap 3rd party aftermarket audio amp will no die as cheap as that.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Not sure if the MKC has this feature, but our old BMW X3 did.

Is there an option to allow the radio to adjust the volume on it's own, based upon cabin noise?
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #6
Thanks for the quick responses. I unpaired my Nexus 6P phone thinking that was the issue. No improvement. In fact my faulty audio has gotten worse. It started occuring less than 10% of the starts. It is now off over 25% of the starts. Definitely an issue and I will take it in this week and report any findings.
I must say when it comes on it sounds great across all car sources such as am,FM,Sirius, CD. No issues at all. I like it a lot and find it easy to use.
I don't see any other threads about this issue. Hope it is something simple.
 

·
Registered
Joined
·
167 Posts
I tried turning that option off. It did not work. I also thought it was a Bluetooth device causing this as well: disconnected, rebooting, and deleting did not solve the problem. Nothing soft, but everything is getting hard now...
 

·
Registered
Joined
·
239 Posts

·
Registered
Joined
·
167 Posts
Yes, I have THX. It all smells fishy when most 2015 MKC THX's amp just dies past around 2 years or near 50k (all around the same time)!
 
1 - 10 of 10 Posts
Top