Lincoln MKC Forum banner

81 - 100 of 102 Posts

Registered
Joined
140 Posts
So just did the downgrade and then upgrade back to 19101 to no avail... Still missing Tire Pressure on the left side of the instrumentation panel, and still no TP or Vehicle Location on the app. The voice command bug is still there for me as well. Any thoughts?
 

Super Moderator
Joined
286 Posts
Bummer well that should rule out a corrupt file. I checked my cyan labs and it now says downgrade is a 3.3 file. I know it was not when I downgraded mine. Did you happen to check and see if those bugs were there in 3.3? I think your best bet at this time is to get over on the cyan labs discord forum because I am out of any reasonable advice... unless you have any ideas @PSUnexus
 

Registered
Joined
140 Posts
Bummer well that should rule out a corrupt file. I checked my cyan labs and it now says downgrade is a 3.3 file. I know it was not when I downgraded mine. Did you happen to check and see if those bugs were there in 3.3? I think your best bet at this time is to get over on the cyan labs discord forum because I am out of any reasonable advice... unless you have any ideas @PSUnexus
Well I didn鈥檛 check that when I downgraded. But that may be my next step. I did noticed that after I downgraded to 3.3 my map stayed at 1.19. So if all else fails and 3.3 have TP and location I may just stick with 3.3 since the map is really why I upgraded to begin with.
 

Registered
Joined
140 Posts
OK.. Want to clarify something that I thought incorrectly before.. So there is NOT a menu option for tire pressure within the left information display on the instrumentation cluster. I guess I thought there was. So nothing is wrong with that or the car per se. But I still cannot see location and TP on the app. I guess since I am due for an oil change soon, I will play dumb and ask them about how come I cannot see those information on my phone anymore.
 

Super Moderator
Joined
286 Posts
@starzplacez you can actually get tire pressure in the left menu screen. If you or anyone else is interested the me know
 

Registered
Joined
140 Posts
@starzplacez you can actually get tire pressure in the left menu screen. If you or anyone else is interested the me know
Yes I am interested. Especially if it can get individual tire readings on a 2017. Is it done through Forscan?
 

Super Moderator
Joined
286 Posts
Yes it is done through forscan. It shows individual tire pressures. I will try to upload the walk-through Monday night
 
  • Like
Reactions: starzplacez

Registered
Joined
1 Posts
I used Cyanlabs to update my 2017 Sync 3 to 3.4. I chose to uses 19101 based on what I read here. I would like to thank those of you who have figured this out. Now I need to used Forscan to enable the digital speedo and the tire pressure function.
 

Registered
Joined
140 Posts
Wanted to give y鈥檃ll an update on my missing vehicle location and tire pressure. Now I have no idea if this is pure coincidence or really related to iPhone but maybe this will help someone who may have the same issue.
I had to log out of iCloud on my phone for an unrelated connectivity issue yesterday, but after I log back into iCloud and went to the Lincoln app, both location and TP started working again!

6057
 

Registered
Joined
140 Posts
Delete
 

Registered
Joined
11 Posts
So just did the downgrade and then upgrade back to 19101 to no avail... Still missing Tire Pressure on the left side of the instrumentation panel, and still no TP or Vehicle Location on the app. The voice command bug is still there for me as well. Any thoughts?
Yeah, the software is crap, period, the end. Go spend the money on a new APIM and forget Cyan Labs. I鈥檝e turned them over to Ford for their false and misleading info on the website. This forum shouldn鈥檛 be promoting any of their garbage whatsoever
 

Registered
Joined
140 Posts
Yeah, the software is crap, period, the end. Go spend the money on a new APIM and forget Cyan Labs. I鈥檝e turned them over to Ford for their false and misleading info on the website. This forum shouldn鈥檛 be promoting any of their garbage whatsoever
I can鈥檛 speak for others but after I downgraded back down to 3.3 and it kept the 1.19 map, I decided to stick with it. Sure there are some new features, but I thought the brown theme matched the wood trim interior nicer, and honestly I don鈥檛 use the new features all that often, if at all. Each to their own, I guess, but CL got me the maps and I will be grateful for that.
 

Registered
Joined
2 Posts
Does this void the factory warranty? Is there a way to revert back to factory sync 3 if I come across any issues?
 

Super Moderator
Joined
286 Posts
Pretty sure it will void any warranty with the audio system, there are federal laws that protect systems that were not messed with from the manufacturer being allowed to void all warranty. No there is no way that I know of to revert to factory. I was uncomfortable doing it until @PSUnexus confirmed that it worked for him.
 

Registered
Joined
11 Posts
Does this void the factory warranty? Is there a way to revert back to factory sync 3 if I come across any issues?
Pretty sure it will void any warranty with the audio system, there are federal laws that protect systems that were not messed with from the manufacturer being allowed to void all warranty. No there is no way that I know of to revert to factory. I was uncomfortable doing it until @PSUnexus confirmed that it worked for him.
Voids the warranty. I have to purchase a new APID for $1200 ou the door to go back to Lincoln original.
 

Registered
Joined
2 Posts
Wanted to give y鈥檃ll an update on my missing vehicle location and tire pressure. Now I have no idea if this is pure coincidence or really related to iPhone but maybe this will help someone who may have the same issue.
I had to log out of iCloud on my phone for an unrelated connectivity issue yesterday, but after I log back into iCloud and went to the Lincoln app, both location and TP started working again!

View attachment 6057
When you open tire pressure monitoring in the app, does it give you individual tire pressure readings? Mine is saying " Monitoring indicated the app has not received a low-pressure warning from the vehicle". Is that how its suppose to be?
 

Registered
Joined
140 Posts
When you open tire pressure monitoring in the app, does it give you individual tire pressure readings? Mine is saying " Monitoring indicated the app has not received a low-pressure warning from the vehicle". Is that how its suppose to be?
Yup, MKC for some reason does not give you individual readout unless you manually enable it with Forscan and the likes of them. I don't know why they chose to cheap out on sensors that can detect where they are in relations to the car, but cars that I owned older than this has had it.
 
  • Like
Reactions: Bluebird

Super Moderator
Joined
286 Posts
When you open tire pressure monitoring in the app, does it give you individual tire pressure readings? Mine is saying " Monitoring indicated the app has not received a low-pressure warning from the vehicle". Is that how its suppose to be?
Yes that is the way my app shows it as well.
 

Registered
Joined
9 Posts
I just used CYANLABS SYN3 UPDATER to successfully upgrade my 2018 MKC Reserve SYNC 3.4 19101 and everything seems to be functioning properly.

The first two times I started my car, the "Lincoln Presidential" splash screen appeared. Strangely -- and without my doing anything -- the regular "Lincoln" splash screen reappeared the third time I started my car. (Just curious... what is "Lincoln Presidential" anyways? I can't find any information about it online).

I thought I was not getting HD radio, so I performed a Master Reset twice. I am not sure that was necessary. Unlike SYNC 3.0, the HD radio logo only appears on the Home view so it may have been working all along.

The only other potential (but minor) issue is that when I have the clock set to automatically adjust for Daylight Savings Time, it resets itself to CST rather than EST. (I live in CT).

PSUNexus... You mentioned getting Google Maps turn by turn directions to display in the instrument cluster between your tachometer and speedometer. Is that with SYNC 3.4 19101 or another version? I still only have a compass display unless I am using the built in navigation.

I installed FORScan on m y laptop and bought an OBDLinkEX from Amazon. I would like to disable my horn honking three times when I get out of my running car with the keyfob in my pocket, and change my theme back to the Dark Brown/Black/White Lettering like SYNC 3.0. Anyone know how I can do that?

Thanks!
 

Super Moderator
Joined
286 Posts
The dark brown theme is gone with 3.4 and I agree it is a better theme.

As for the center display I did not have to change anything for my google maps to take over the speedometer location when using it for directions and I use 19101.

I am in est as well I didn't have that problem, that sucks.

As for the horn honk, I have never seen coding for it but I bet it would exist, it will be in the bdycm, I will check for it this weekend when I have time.

I will attach @PSUnexus to this thread, I don't get an notification if I am not attached
 
81 - 100 of 102 Posts
Top